Textredaktionellt arbete

TEXTREDAKTIONELLT ARBETE

Behöver ni en redaktör för att arbeta med struktur, innehåll och språk i ett bokmanus? Vi tar uppdrag som redaktörer för läromedel, facklitteratur och skönlitteratur. Självklart erbjuder vi även korrekturläsning.


Privatpersoner, bokförlag och andra organisationer är välkomna att anlita oss som redaktörer.

"Jag tycker verkligen om att jobba med dig, jag känner mig helt fri och trivs i ditt sällskap :) Tycker att du är duktig, fattar fortare än jag fattar ibland och gör underverk med språket. Jag är aldrig rädd att ha åsikter om dina förslag och köper inget som jag inte står för."


Christina Forsberg

läromedelsförfattare

"Tack Madelene, det är verkligen en fröjd att jobba med dig! 😊"


Elinor Ädling

förläggare

Madelene som redaktör

Madelene har arbetat som textredaktör för läromedel på Natur & Kultur sedan 2015. Där är hon speciellt uppskattad för att hon bryr sig om både språket och innehållet. Madelene behöver inte vara insatt i ämnet för att se hur innehållet kan utvecklas. Hon har ett gott öga för struktur och kan få ordning på de flesta manus. Desuto kan hon snabbt se vilken förmåga författaren har att själv bearbeta sina texter och rättar sina kommentarer och bearbetningar utifrån det.


Bland de läromedel som Madelene varit redaktör för finns både lärarhandledningar, arbetsböcker, fortbildningssmaterial, elevhäften och läroböcker.


Tommy som redaktör

Som litteraturvetare har Tommy lång erfarenhet av att läsa och analysera skönlitteratur. Eftersom hans forskningsområde är narratologi (berättarteori) och han har ett stort intresse för romanskrivande, kan ni få särskild hjälp med att arbeta igenom era berättande texter. Han drar sig inte heller för textredaktionella uppdrag som gäller fackböcker inom de humanistiska ämnena.


Tommy har tidigare varit gästredaktör för ett nummer av den vetenskapliga tidskriften Frontiers of narrative studies.