Onlinekurs i klarspråk

072-219 30 07

eva@meningsbygget.se

Onlinekurs i klarspråk

Lansering vintern 2019/2020


Vill du på ett flexibelt sätt lära dig att skriva klarspråk?

Meningsbygget erbjuder snart en webbaserad grundkurs! 


Det kan vara svårt att samla flera medarebetare för en workshop eller kurs i klarspråk. Att hitta en tid då alla kan är ibland helt omöjligt. 


Med en webbaserad grundkurs i klarspråk, som består av självstudier, kan alla välja själva när de ska jobba med att utveckla sitt skrivande. Du kan ta en timme här och där, eller köra en långt pass när du har lite att göra i övrigt. Helt flexibelt för dig som föredrar att studera på egen hand.


Inga förkunskaper krävs. Kursen passar alla anställda inom offentlig verksamhet som på ett smidigt sätt vill lära sig att skriva på klarspråk.

Vem passar kursen för?

Den här onlinekursen i klarspråk passar dig som på något sätt skriver texter inom offentlig verksamhet. Du kommer att få grundläggande kunskaper i klarspråk som du direkt kan använda i ditt dagliga arbete. 

Vad kommer jag lära mig?

När du har gått klart kursen kommer du ha:


  • en fungerade skrivprocess
  • kunskap om textens olika delar
  • verktyg för att analysera målgrupp, syfte och innehåll
  • verktyg för att bearbeta textens struktur och språk
  • verktyg för att ge och ta emot feedback.

Hur går det till?

FÖRINSPELADE LEKTIONER & SJÄLVSTUDIER

I kursen får du studera på egen hand, och behöver inte binda upp dig en viss tid varje vecka. Du får ta del av förinspelade lektioner som du tittar på i din egen takt. Sedan utför du de tillhörande uppgifterna när det passar dig.

PRAKTISKA, VERKLIGA UPPGIFTER

Genom hela kursen får du successivt öva på att skriva klarspråk, genom att arbeta med texter från din egen verksamhet. Vissa uppgifter innehåller också exempeltexter som du undersöker. 

ALLT SAMLAT I KURSPLATTFORMEN

Det är enkelt att gå kursen! Alla lektioner, uppgifter och annat material finns samlat i kursplattformen. Du ser hur långt du har kommit i kursen, och kan forsätta där du avslutade förra gången.

Textbyrån Meningsbygget hjälper företag och organisationer att kommunicera mer effektivt i skrift. Du kan få hjälp med språkgranskning, skriva nya texter, utbildning, skrivcoachning och klarspråk. Jag som driver företaget heter Eva Berg, och är textvårdare & skrivcoach.

KONTAKTA MIG

072-219 30 07

Hässlebergsvägen 68, 694 34 Hallsberg

Den här webbplatsen använder cookies från tredje part. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Läs mer om cookies
Ok, stäng